eSport (elektronisk sport) er en betegnelse, der refererer til udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Aktiviteten finder sted via Internet eller over LAN. eSport er i dansk regi, såvel som på verdensplan, inde i en eksplosiv udvikling, og der findes adskillige websider, der har til formål at bringe nyheder om eSport og som samtidigt fungerer som sociale fora for udøvere af eSport.


På verdensplan har eSporten over de seneste år ligeledes oplevet massiv vækst i både antallet af turneringer, deltagere og seere. På det bedste danske CS:GO hold har hver spiller en fast månedlig indtægt på ca. kr. 70.000. Oven i dette kommer sponsorater og præmiepenge. Det er naturligvis et fåtal der kommer til at leve af eSporten på lige fod med dette hold, men muligheden er der, ligesom den er indenfor konventionel sport som eksempelvis fodbold og håndbold.

 

I slutningen af 2016 skrev OB, som den første danske fodboldklub, kontrakt med en eSports-spiller, da de har tilknyttet FIFA-spilleren Lasse Bækkelund. Idéen er, at den 21-årige computerspiller skal repræsentere OB i alle de turneringer, som han deltager i. Fodboldklubben Paris Sain-Germain kom ligeldes med på moden i slutningen af 2016 og skrev under med danske FIFA-spiller og ESWC-verdensmester (Electronic Sports World Convention) fra 2015, August 'Agge' Rosenmeier.

 

Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg