Årsberetning ERI håndbold 2018/19

Denne sæson har været rigtig god for ERI Håndbold og ERI har fået et ekstra ben, i form af ERI E-sport. 

Håndboldudvalget består af følgende; Marie Nysted - formand, Thomas Rasmussen - sportschef, Jeppe Sonne - sponsoransvarlig, Lars Jul - webansvarlig, Lonni Goltermann - eventansvarlig og Anja Sonne - kasserer. 

Udvalget har i år valgt, at fokuserer på tilgangen af nye medlemer, medlemseffekt givende arrangementer og tiltag. 

Yderligere har det været vigtigt at få synlig gjort alle de opgaver, som skal løses i løbet af en håndboldsæson og få lavet et setup, som er holdbart for klubben mange år frem i tiden. Arbejdet er kun lige startet, men vi tror på at det giver overskud og overblik på den lange bane og vi føler os sikre på, at det vil hjælpe ERI håndbold i fremtiden. 

Det har været et hektisk og spændende år for ERI håndbold, og en rigtig god sæson. 

Vi har pt. 7 hold, som spiller i ERI håndbold, vi har derudover lavet et samarbejde med fysisktræning som varetages af Rasmus Hellesen fra GOG, dette samarbejder er til glæde for vores U12 og U14 hold. 

Håndboldkaravanen fra Dansk Håndbold Union har været forbi, og skolebørn fra 2.-4. klassetrin har fået et indblik i håndboldens verden, i selskab med folk fra DHF og hjælpere fra ERI. 

Julekalendersalget gik igen i år strygende og vi fik solgt alle lodder. Det er en indtægt, der er vigtig for, at håndboldafdelingen fortsat kan drives og udvikles. Ud af alle de håndboldspillere som havde solgt alle deres julekalendere blev der udtrukket fem vindere af gavekort til BOB’s. 

Traditionen tro blev der afholdt Håndboldskole, som afholdes i Rantzausmindehallen i første uge af sommerferien. I år havde vi igen udvidet antal pladser op til 75, og disse blev udsolgt på bare 6 timer på første mulige tilmeldingsdag. Og igen i år har vi mange børn på venteliste. Håndboldskolen er en kæmpe succes og ERI er den eneste klub, som har haft håndboldskole kontuerligt fra opstarten og til og med denne sæson. Og succesen fortsætter til sommer, men er i år udvidet med en E-sports Sommercamp som også forventes at blive en succes. E- sports campen løber også af stablen i uge 27 samtidig med håndboldskolen. 

På sponsorsiden er der igen i år, gjort et stort arbejde, og med flot effekt. Vi har på nuværende tidspunkt rigtig mange sponsorer, som vi er rigtig glade for. Vi er så heldige at vi har fået mange nye sponsorer og donationer fra fonde, samt banker. Hvilket er en betydningsfuld støtte til og forudsætning for vores forenings videre udvikling. 

I vores E-sports afdeling har vi lige nu hold, der spiller CS:GO, OverWatch, FIFA og LOL. Vi har ca. 50 unge mennesker, der er medlemmer. Vi har været så heldige at finde nogle super dygtige instruktører, som hjælper de unge mennesker med at blive dygtige til at udvikle evnen til taktisk og strategisk tænkning, samarbejde og kommunikation som grundlag for at kunne indgå i sociale spilsammenhænge. De unge mennesker skal opnå forståelse for samarbejde i spilteams, tænke strategisk og taktisk samt kunne kommunikere konstruktivt og ordentligt i spilteamet. De skal deltage i spilteam samt deltage i understøttende aktiviteter såsom sammensætning af kost og fysisk træning som fremmende for koncentrationsevne og præstation.
Alle hold har spillet flotte kampe og det var en fornøjelse at se den udvikling der er sket for alle spillere gennem sæsonen. Både børn og unge mennesker, som alle nyder godt at dette fællesskab. 

På U6 holdet spiller drenge og piger sammen. Der er ca. 12 spiller, der arbejdes med den legende tilgang til at kaste, gribe og de simple håndboldregler, hvilket er med stor succes, og rigtig meget håndboldglæde.
Hos U8 piger og drenge er der ca. 18 spillere, de har spillet flere total stævner, hvor der både er blevet spillet drenge- og pigehold, men de har også spillet mix, til stor glæde for alle. 

U10 drenge, har været til et totalstævne. Hele sæsonen har de spillet på stor bane, hvor de 

har spillet løbende turnering. Drengene vandt deres række her i 2.sæson – FLOT.
U10/12 piger, har spillet sammen denne sæson, da vi desværre ikke har været så mange piger i klubben. Pigerne har været til et par totalstævner, samt spillet en flot løbende turnering.
U12 drengene, har været mange spillere denne sæson, så derfor har vi haft mulighed for at have to hold i denne række. Det ende hold spillede sig i AA-rækken til 2.sæson, hvilket er super flot gået af spillerne.
Hos u14 drengene har vi startet et samarbejde med SH, hvor vi lige nu har spillere nok til to hold. Drengene har spillet en rigtig flot turnering, hvor det ene hold blev fynsmestre i U14 A- rækken.
U14 pigerne har i denne sæson også været i et samarbejde med SH, hvor pigerne også har spillet løbende turnering. Pigerne har været til et par totalstævner, samt spillet en flot løbende turnering. 

Tak til trænere, hjælpetrænere og holdledere for den gode energi og tid i bruger i hallen, tak til forældrene, der er tilknyttet håndbold i ERI. Jeres frivillige arbejde er guld værd og nødvendigt for, at vi stadig kan give børnene en glæde ved håndbolden. 

Håndboldudvalget har visioner om stadig at være en breddeklub med plads til alle, - også eliten. Vi vil udvikle og dygtigøre håndboldspillere. Vi ønsker os på sigt at kunne stille hold i alle årgange lige fra U6 til seniorerne. Vi vil have gode og engagerede trænere til holdene. Vi ønsker samarbejde på tværs af alle årgange for at udvikle på forskellige områder, men også for at alle håndboldspillerne har det sjovt og føler, at de er en del af en håndboldklub 

Tak for et godt år 

De bedste hilsner Håndboldudvalget 

Thomas, Jeppe, Lonni, Anja og Marie 

Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg