Sølv, fight og masser af hygge til VGIF CUP
 
I weekenden d. 17.-19. april var U-14 Drengene samlet til VGIF Cup i Vissenbjerg. Turneringen startede med tre puljekampe, hvor niveauet hos modstanderen meget vel kunne være ustabilt. De sydfynske tropper skulle i første kamp op mod Kølstrup/Rynkeby 2 med visheden om, at deres førstehold havde de tidligere slået med otte mål. Det var tydeligt at se niveauforskellen fra start af, men med utallige boldtab, brændte chancer og forsvarskoks, lykkes det faktisk de hvide favoritter at være bagud med et mål ved halvleg. Efter pausen vendte det heldigvis, og sejren blev kørt sikkert hjem, med en sejr på fem mål og kun et lukket ind i anden halvleg. Resten af aftenen bestod, velfortjent, af afslapning og hygge.
 
Lørdagen startede med en endnu mere overkommelig opgave end fredagens, da heltene fra ERI skulle op mod Søndermarken Vejle. Den kamp blev vundet 22-0. I den afgørende puljekamp gjaldt det dog Freja HK, som spillede 2. division C i Jylland, hvilket gjorde drengene klar over, at niveauet fra de tidligere kampe skulle hæves NU. I en lidt rodet kamp vandt ERI, uden at spille sig helt ud, sikkert med to mål. Dette betød, at ERI var videre til et A-mellemspil, der bestod af tre andre hold: To toere og en enkelt etter fra andre puljer. Vinderen af den mellemspilspulje skulle spille finale. I den første kamp, og den sidste om lørdagen, ventede Gudme HK, som ERI’erne tidligere havde slået overbevisende til SUS Cup. Fra kampens start var det dog tydeligt, at drengene fra Gudme havde udviklet sig en del siden sidste møde, og bl.a. pga. en flot præstation af de gules målmand blev ERI’s sejr “kun” på fire mål.
 
Søndag morgen vågnede drengene allerede kl. 7. De skulle egentlig først op kl. 8:30, men allerede kl. 7 mente de, de ikke kunne sove mere, og den trætte træner måtte glippe de sidste timers søvn. Den første kamp, der ventede, var i sandhed også et spændende opgør. Opgøret stod mellem ERI og Kølstrup/Rynkeby 1, hvis 2. hold tidligere var blevet besejret med fem mål. Rynkeby spillede til stævnet en spændende gang håndbold, hvor de bl.a. tog målmanden med op i angrebet, mens et par dygtige bagspillere gav holdet tyngde. En suveræn kontrafase og flot angrebsspil betød dog, at fighterne fra ERI gik sejrrigt ud af opgøret med en fem måls sejr. Spillet havde helt sikkert forbedret sig, som kampene skred frem, og det så positivt ud. Desværre voldte den ekstra markspiller forsvaret store problemer, hvilket betød, at vi stadig ikke var helt oppe og ringe.
 
Drengene fra ERI var klar til den sidste mellemspilskamp mod BR Langeskov. De var dog ikke helt tilfredse, da Langeskov kunne være undgået, hvis ERI var blevet toer og derved en nemmere lodtrækning, da Langeskov af alle blev set som de helt store favoritter. Og det var der en god grund til, de havde nemlig vundet A-rækken på Fyn i suveræn stil. Alligevel var de knap så fysiske drenge fra ERI positivt indstillet, da de havde spillet fint op mod dem i sæsonens tidligere indbyrdes opgør. Spillerne i hvidt var fantastisk indstillet fra starten af opgøret, og de havde taktisk læst Langeskov rigtig fint, hvilket betød, at de store bag- og stregspillere slet ikke kom til kort. I en kamp, der viste hidtil uset fight og vilje, vandt de kun syv spillere fra den hvide del af Sydfyn med fem mål - finalepladsen var sikret! Træner og forældre mente uden tvivl, at dette var sæsonens kamp, med det hidtil flotteste spil og fight.

I finalen ventede Stilling, som drengene var fortrøstningsfulde over at møde. Der var ikke meget, der kunne gå galt oven på sådan en kamp. Desværre viste det sig, at Langeskov-kampen havde taget for meget på kræfterne, og de kun syv spillere var tappet for energi. ERI blev most og overgået på alle parametre af et stærkt spillende jysk hold, som slog ERI på alle de værdier, de selv plejer at være overlegne på. Vinderen var der aldrig tvivl om, og drengene var selvfølgelig dybt skuffede. På trods af den ærgerlige afslutning kan drengene være stolte af deres præstation: Med henholdsvis syv- og otte spillere formåede de at kæmpe sig hele vejen til finalen, på bekostning af blandt andre Fyns suveræne a-række vinder. Stemningen undervejs var helt eminent, og de unge mennesker hyggede sig på bedste vis som gruppe. Med oplevelser som denne, må vi glæde os til at følge holdets udvikling fremover.
 
Andreas Vigsø
Træner
U-14 drenge 
Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg