30.000 KRONER TIL "HÅNDBOLD FOR ALLE"

Egense Rantzausminde Idrætsforening inviterer til åben hal, fællesspisning samt foredrag og events for sydfynske håndboldbørn og unge. Projektet skudt i gang med 30.000 kroner fra Nordea Fonden.

Af Michael Thorbjørnsen, Ugeavisen Svendborg

"Håndbold for alle" er et nyt håndboldkoncept udviklet af Egense Rantzausminde Idrætsforening (ERI), som i den nye sæson vil lokke nye børn og unge ind i håndboldhallerne ved gratis håndbold og flere sociale arrangementer.

"Håndbold for alle" blev skudt i gang i dag, da foreningen modtog en donation på 30.000 kroner fra Nordea Fonden.

- Det er en fantastisk støtte, som nu gør os i stand til at sigte endnu højere med projektet, som Fyns Håndbold Forbund bakker op om, fortæller Jeppe Sonne, der er sponsoransvarlig i foreningen.

"Håndbold for alle" vil bl.a. byde på "åben hal", hvor alle interesserede ganske gratis kan komme og prøve håndboldspillet, og hvor der vil være trænere til stede.

- Normalt siger vi, at man kan komme og spille gratis med et par gange, før der skal betales kontingent, men i den nye sæson giver vi lidt længere snor. Derfor kan man deltage i vores "åben hal" flere gange, deltage i nogle fællestræninger og fællesspisning, inden man beslutter sig for et medlemsskab, fortæller Marie Nysted, håndboldafdelingens formand.

- Vores mål er selvfølgelig, at endnu flere får lyst til at spille håndbold, men for os handler det lige så meget om at få de unge ud i hallerne for at være del af et socialt fællesskab. Derfor har vi også planer om events og foredrag, hvor vi skal have fokus på f.eks. kost, motion og alkohol, fortæller Marie Nysted.

- Vi ønsker i det hele taget, at ERI både er en forening og et mødested for områdets børn og unge, og derfor har vi også etableret en afdeling med E-sport, så klubben i fremtiden kommer til at favne endnu bredere, forklarer formanden.

Nordea Fonden uddelte sidste år knap en million kroner på Sydfyn, og filialdiretør i Nordea Svendborg, Jakob Lynge, glæder sig over projektet.

- Vores må er at støtte "Det gode liv", og da dette tiltag har sigte på lokale børn og unges sundhed og sociale liv, var det oplagt for os at støtte projektet, begrunder Jakob Lynge.

Foto: Jakob Lynge, filialdirektør i Nordea Svendborg, havde 30.000 kroner med til Marie Nysted og Jeppe Sonne, henholdsvis formand og sponsoransvarlig i Egense Rantzausminde Idrætsforening, som i den nye sæson står bag tiltaget "Håndbold for alle". Foto: Michael Thorbjørnsen
Donation af kr. 5.000 til Klubtræningsdragter
Dansk Håndbold Forbunds App 29-11-2016
Følg med i kampprogrammer og stillinger på din smartphone eller tablet via på DHF's app.

Apple:
https://itunes.apple.com/dk/app/handbold/id570582753?l=da&mt=8


Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.dhf.haandbold&hl=da
Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg