Tak til Lars Jul, Christian Thøgersen og Ulrik Banke for de fine billeder, nedenfor.
Et sidste billede af den gamle naturgræsbane! Per Ø var "lige" forbi med sin motorsav! Hegnet har længe været "faldefærdigt", men vedligeholdelsen er stoppet, for at der istedet kan spares op til at etablere et nyt hegn omkring den nye kunstgræsbane. Da træerne blev fældet var der ikke længere noget der kunne holde hegnet, idet stolperne forlængst var rådnet væk
Arbejdet skrider godt fremad! Christian "Pittbull" med sin "entreprenørbil". Chritian gir´den gas for at få fjernet det gamle hegn. Træerne er fældet af Per Ø for at give plads til udvidelsen af banearealet.
I byggeperioden skal fodboldbanen ved tidl. Rantzausminde Efterskole bruges som "Bane 1" og det kræver hårdt arbejde at flytte fodboldudstyr. ERI Oldboys lægger kræfter i projektet! Væk med det gamle skidt! Beplantningen er kilde til at "æde" fodbolde. Det er Oldboys der arbejder for sagen. Per Ø har været meget arbejdsom i forberedelserne, og har foruden at fælde træer, skaffet en "lille" flismaskine. De fældede træer bliver dermed brugt til noget positivt og sparer CO2. Og desuden bliver der nok et pænt økonomisk bidrag til ERI Fodbold, i forbindelse med salget af flis. ERI Fodbolds formand, Henning Vigsø: Klar til 1. spadestik.
Så er vi igang!! Champagne: "WE HAD A DREAM", "VI GJORDE DET"... store ord var nødvendige for at beskrive processen der har taget ca. 7 år, og krævet mange, mange timers "frivilligt" arbejde! Velfortjent champagne til 1. spadestik. På billedet ses bl.a. "kæmperne": Christian Pittbull, Per Bo Jensen, Henning Vigsø, Per Ørbæk, Villads Engstrøm, Lars Jul, Il Joon Jørgensen, Gustav Thøgersen, Ulrik Banke. Stærkt savnet bl.a.: Flemming Andersen, Carsten Riis, Peter Andersen m.fl. Henning og Ulrik står ikke (helt) på hovedet. Fra styrgruppen mangler desuden Flemming Andersen og Peter Andersen, der har været meget involveret i forberedelserne for at gøre det muligt.
ERI U10 venter tålmodigt på at kunstgræsbanen bliver færdig. ERI Oldboys har været meget arbejdsomme i projektet, og har muliggjort projektet. Uden disse gamle kæmper ingen ny kunstgræsbane. 25/8 2013: Alt er klar til at Sportsturf A/S kommer med det tunge grej og går igang med jordarbejdet. Det tung grej holder fyraften.
Ny kælkebakke under opførelse. Advarsel: Sand på banen Ny kælkebakke - næsten færdig. Her bliver der "depot" til mål og andet udstyr.
Den er altså bare stor!! Ny adgangsvej til Rantzausminde stadion er klar Masser af materialer skal der til. Drænsarbejde påbegyndes.
Fuld kraft på maskinparken. Skynd jer med at blive færdige!! Det begynder at tage form.
Masterne til lysanlægget samt masser af drænsslanger m.v. Dræn er etableret i henhold til alle kunstens regler med kun 5 m mellem drænsrørene. Dette sikrer at regnvand hurtigt ledes væk fra banen. Klar til atter en dag "på banen". En lille "klat" grus fordeles. Afsted - afsted - afsted!
Der graves ud til dræn, der i henhold til DBUs anvisninger lægges med 5 m afstand, så regnvand hurtigt kan ledes væk fra banen. Der fyldes "filtersand" ovenpå drænsrørene. Stille og roligt - kvaliteten er i centrum. Så er der udlagt et lag stabilgrus der skal udjævnes, inden det afsluttende afretningslag etableres.
Den opgravede jord fjernes omhyggeligt og kørers straks bort. På 1 dag! blev der sat kantsten omkring hele banen - super flot arbejde. Fundamenter støbt på 1 dag, lysmasterne rejst dagen efter og elektrikkeren monterer lamper og tilslutter strøm 2 dage senere. Det er bare effektivitet og godt teamwork! Stabilgruset skal nøje jævnes og gøres helt lige. Det kræver ikke bare godt håndværk - men er nærmest en videnskab. 
Super flot arbejde - lige efter bogen. Betonflisen der ligger hele vejen rundt om banen er vigtig for at holde kunstgræsset på plads, samt lige så vigtigt, at holde naturgræsset og ukrudt væk fra kunstgræsset. "Sildeøje Bakken" er blevet skabt af John "Sildeøje". Super skrap kælkebakke på den ene side og "tribune" på den anden side. Sildeøje Bakken er ikke for bangebukse: Det kommer til at gå rigtig stærkt på kælken, til vinter når her ligger sne.  Lysmaster og hegnspæle er opsat, og projektet ændres fra at være godt håndværk til nærmest at være videnskab. Der afrettes med millimeter præsicion, styret via laser.
Det går helt stille og roligt, når banen skal have sin sidste finish, inden kunstgræsset bliver lagt. Der er lidt overskud af materialer, men det skal vi hurtigt få brugt. John Sildeøje er steget ned fra bulldozeren, og kører med tromlen. I baggrunde "Sildeøje Bakken", som John har skabt til glæde for alle børn, der kan lide at kælke.
Underlaget for kunstgræsset er nu 100% afrettet, og der kørers med tromlen for at gøre underlaget helt klart til kunstgræsset. For at gøre det helt lige afsluttes med en lille manuel håndtromle, der fuldender finish. Herefter er det klart til at der skal rulles kunstgræs ud. HELT flad som en pandekage. Stabilgruset er hårdt, nærmest som beton, men med mange sten, der sikrer at regnvand kan trænge igennem. Den hårde overflade betyder at banen kan vedligeholdes, ryddes for sne m.v. med div. maskiner.
1 stk. kunstgræsbane - klar til at rulle sig ud.
Kunstgræsset er produceret af Fieldturf, der er en ledende aktør på verdensplan, og bl.a. leverer til F C Barcelona. Græsset er absolut nyeste højkvalitetsgræs, "monofiber", med høj UV-beskyttelse mod solens ståler. Dette betyder at kunstgræsset forhåbentligt holder sig oprejst i mange år. God ugentlig vedligeholdelse i henhold til "servicebogen" er helt afgørende vigtigt for at banen holder i mange og, og ikke "lægger sig ned".  I de mange sække er 142t sand og 125t dansk produceret højkvalitets gummigranulat. Gummigranulatet og mængden heraf er vigtig for boldens opspring, og rul. 1. stk. kunstgræsbane, endnu i rulleformat. På første dag er ca. 1/3-del af kunstgræsset rullet ud. Efter 3 dage er alt på plads og linierne er ved at blive skåret i banen.
Kunstgræsbanerne limes sammen, og det sker helt manuelt. Først bliver der spredt lidt sand. 142 t sand på banen! Så fik vi også lige fordelt 142t super fint kvartssand, og der rives, for at få fordelt sandet helt jævnt. Vejret er tørt og helt optimalt med knap 20 grader i oktober og fuld sol!
Mandskabet har meget stor erfaring, idet dette er bane nr. 15 som Sportsturf A/S bygger, alene i 2013. Det betyder at arbejdet sker med stor ekspertise og nøjagtighed - og hurtigt! Og så venter der massive mængder af gummigranulat. Kunstgræseksperterne har været igang i 6 dage: Der fyldes gummigranulat i, og det udjævnes af mange omgange. Efter 7 hårdt arbejde har kunstgræseksperterne ilagt 142 T sand og 125 t højkvalitets danskeproduceret gummigranulat. Flot ser den ud - næsten klar til brug!
Fantastisk flot ser den ud, og arbejdet er gået så godt at banen er færdig efter kun 7 ugers arbejde, og 2 uger tidligere end lovet. SUPER FEDT! Og jordarbejdet har været omfattende med flytning af kælkebakken samt opbygning af kunstgræsbane, hvor der før var kælkebakke. Sådan !!!! Færdigt arbejde - kunstgræsbane, klar til brug. En storm kom på tværs. Skurene var netop opsat og sikret, men ikke til så kraftigt stormvejr. Åbningskamp på ERI kunstgræsbane: ERI senior spiller mod ERI oldboys, og resultatet er givet på forhånd, en super oplevelse at spille på den nye kunstgræsbane (senior vandt knebent: 7 - 2)
Respekt for dommeren! Det har alle i ERI, og især da for Anders, der er en meget flittig og dygtig dommer. Der lægges taktik i åbningskampen meller ERI Senior og ERI Oldboys. Hvor der er vilje..... ERI Oldboys giver ikke op, selvom odds er dårlige. Slutfløjtet har lydt, med ERI senior som sikker og fortjent vinder med hele 7 - 2.
Åbningsweekend d. 23+24/11 2013 med fodboldkampe og stævne både lørdag og søndag. Piger fra OB spiller med i FBUs kunstgræsbane-turneringen.
Mogens har fulgt arbejdet med kunstgræsbanen tæt - og hartaget mange flotte billeder. Nogle af de bedste billeder er udvalgt og kan ses herunder.

TAK TIL MOGENS - for de flotte billeder!
Adgangen til den gamle fodboldbane. Stort arbejde ! En del træer og buske skal ryddes allerførst Stilhed før arbejde igangsættes. Sådan så de ud, engang.
Så er vi igang! Det går virkelig hurtigt. Det første af "Sildeøje Bakken" er ved at tage form. Adgangsvejen til byggeområdet.
Den gamle løbebane graves op, for at undgå at bruge for meget af kælkebakken.
John "Sildeøje" i fuld gang med sin bulldozer. Dræn lægges omhyggeligt med 5 m afstand.
Det kommende lysanlæg. Masser af drænsslanger skal der til.
Endnu et lag af grus udlægges. Hoveddræn bliver lagt.
Specialudstyr til præcis afretning - det er på millimeter nøjagtigt. Kommende fundament til lysmaster. Bakkegaard El fra Thurø sørger for installation og opsætning af lysanlæg.
PIT Heg opsætter nyt hegn omkring kunstgræsbanen. Kunstgræsarbejdet går igang og det går lynhurtigt. Meget erfarne medarbejdere der har været med i talrige projekter før, samt super godt vejr gør at arbejdet går hurtigt fremad.
Selve græstæppet lægges på, på kun 3 dage, men herefter er der meget arbejde at udføre.
Simpelthen perfekt vejr i oktober måned. Ideelle betingelser for arbejdet gør at det går virkelighurtigt og bliver super flot og vellykket!
Færdigt arbejde !!
Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg