SNE CUP: U-14 drengene sikrede sig ”The Double”
 
D. 28. december, frosten lå stadig over vej og land. De boldglade U-14 drenge stod trætte, men klar søndag morgen. Af sted skulle de til Sne Cup, en turnering, hvor de sidste år blev vinder af B-rækken. I år bestod stævnet imidlertid af flere divisionshold, og A-række-drengene fra ERI var derfor placeret i den såkaldte B-række. Som nævnt var drengene trætte ovenpå alt juleri, familie og gaver. Drengene fandt sig aldrig tilrette i den første kamp mod hjemmebanefavoritterne fra Højfyn. Holdet, som drengene ellers havde slået med 7 mål tidligere på sæsonen, vandt en typisk morgenkamp med 5 mål. Drengene bevarede dog det gode humør! I den næste kamp stod de overfor Bramdrupdam, som de godt vidste, de kunne slå, men som drengene gik ind til med den største respekt overhovedet. I visheden om, at målscoren, grundet den tabte kamp, kunne blive vigtig, vandt de fair spillende ERI’ere med hele 26 – 6. Før den sidste puljekamp mod Horsens HK var scenarierne dem, at hvis drengene vandt eller spillede uafgjort, ville de komme i modsat mellemspilspulje af de stærke Højfyn, mens et nederlag ville placere dem i samme pulje. 1. halvleg var bestemt ikke noget at skrive hjem om. Bagud med 5 mål ved halvleg. Den offensive forsvarstilgang blev ved halvleg udskiftet med en kontrollerende 6-0 formation. Formationsskiftet virkede og drengene bevarede roen, og de halede langsomt ind på Horsens. I kampens sidste 2 minutter havde de hårdt kæmpende drenge 2 gange muligheden for at skaffe det forberede-mellemspils-givende resultat 15-15. Heldet var ikke med drengene, der tabte 15 – 14. En meget svær andendag ventede forude.
 
Mandag d. 29. december stod drengene igen klar. Humøret havde bestemt ikke lidt noget knæk af de uheldige resultater fra om søndagen. Stemningen bar også præg af, at de virkelig ville vise, hvad de kunne. De havde stadig muligheden for at vinde. Tankerne faldt tilbage på det danske herrelandshold i håndbolds-EM i 2012, hvor de, som bekendt, vandt, selvom de endte som 3’er i det indledende gruppespil. Vi vidste, vi kunne gøre det samme! I dagens første kamp stod de overfor TPI Odense, som de hidtil havde slået to gange i løbet af efteråret. Drengene gik meget fokuseret ind til opgaven. En meget nervøs og målfattig 1. halvleg blev erstattet af en tempofyldt og forløsende 2. halvleg, som de hvidklædte kørte sikkert hjem 16-8, til trods for stillingen 6-5 ved halvleg. Nu var den altid usikre første kamp afløst af den afgørende 2. kamp mod Højfyn, som de vidste, ville blive afgørende for, om de kom i finalen. Det var nemlig vinderen af mellemspilspuljen, der gik i finalen. Før kampen blev teamtalken peppet op af, at en forælder fik de sidste og mest motiverende ord til spillerne: De blev nemlig lovet stor Big Mac menu, hvis de vandt! Motivationen var til at få øje på, og på baggrund af fantastisk forsvarsspil fyldt med fight, flotte skift og kommunikation hev drengene en 13 – 12 sejr hjem. ERI havde styret kampen fra start til slut, og slutstillingen var faktisk det tætteste, Højfyn på noget tidspunkt var på en føring. Drengene var i den syvende himmel og praktisk talt i finalen. I den sidste gruppekamp, der blot skulle vindes, ventede Højfyn 2, der ikke burde være nogen udfordring. Med en koncentreret tilgang til kampen, blev det heller ikke nogen udfordring. Drengene vandt sikkert 19-8, uden på nogen måde at folde sig ud.

Derefter skilte kun Horsens og en halvtom Hal 1 i Årup U-14 drengene for igen at kunne løfte trofæet som vinder af B-rækken. Forældrene var talstærkt klar på lægterne, hvilket de havde været gennem hele stævnet. Drengene var tydeligvis trætte, men glædede sig som altid til endnu en kamp. Finalen vil bestemt ikke gå over i historien, som den mest velspillede af slagsen, men hvad angår fight, vilje og koncentration var den af øverste hylde. Bagud 7 - 6 ved pause forsøgte drengene at få den sidste energi ud af depoterne. På endnu en flot og utrolig fornuftigt spillet 2. halvleg løb ERI’erne langsomt, men sikkert, fra de godt kæmpende spillere fra Horsens. 14 – 11 blev slutresultatet og drengene, der knapt nok kunne se ud af øjnene, blev tiljublet af forældre og mødt med blitzende kameraer. Som kulmination på to dages hygge og holdindsats fra øverste hylde, hvor alle bidrog med masser af scoringer og tacklinger, kunne Aske Zenker løfte pokalen. Menuerne var linet op på McDonald’s, hvor drengene tyggede på de sidste indtryk fra dagen.
 
Comebacket var nu fuldført, og bedriften gentaget: ”The Double” var i hus!
 
Tillykke til os alle fra en glad og stolt træner,
Andreas Vigsø


P.S. Tak til Stig og Charlotte L. for billederne - og tusind tak til Stig for en herlig sejrsmiddag på McDonald's ;-)
Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg