Padelbane

Padel, tidligere kaldet padel tennis1 i Danmark, er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash. 
Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet. 
Padel er en helårsaktivitet. De fleste udendørs padelbaner er åbne alle dage året rundt og har monteret lys, så der kan spilles efter mørkets frembrud. 

Du kan se en kort videointroduktion til padel som Dansk Padelforbund har produceret (kopieres til din browser): https://danskpadelforbund.dk/video-om-padel/
 

Padel har fantastiske fordele, der gør spillet helt unikt:

  • Nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketcher sport.
  • Det forbedrer din reaktionstid og reflekser.
  • Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere.
  • Padel er ikke så hårdt fysisk som f.eks. tennis, badminton, squash og fodbold, hvilket i sidste ende medfører færre sportsskader.
    Padelbaner fylder mindre end tennisbaner. 2 Padelbaner kan erstatte en tennisbane.
  • Det er en social sport, da det altid spilles af 4 spillere.
  • Padel har 2-3 gange mere effektiv spilletid end tennis på grund af rebounds fra væggen, den mindre banestørrelse og det faktum at bolden stort set altid bliver på banen.

Udstyr
Padel spilles med et bat typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk. Du kan læse mere om battet, bolden og f.eks. sko her.

Spillet
De grundlæggende regler er forklaret kort i det følgende, med det sigte at give en kort introduktion til spillet. En mere komplet gennemgang af reglerne kan læses her.
Padel spilles altid som double. Spillet sættes i gang med en underhåndsserv. Parene skiftes til at serve for hvert parti. Når bolden først har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen – også på egen banehalvdel. Ligeledes må bolden, efter første kontakt med jorden, også ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men ikke på egen banehalvdel.
Bolden skal over på modstanderens banehalvdel, inden den rammer jorden anden gang.

Egense / Rantzausminde Idrætsforening, Dyrekredsen 12, 5700 Svendborg